HTML

Receptek férfiaknak

Olyan egyszerű sütő/főző recepteket teszünk közzé, amiket pontosan követve gusztusos és ehető termékek jönnek létre. Kerüljük a bonyolult leírásokat és ködösítéseket.

Friss topikok

  • kitiltott bögre: fehér ember nem eszik ilyet. (2014.08.20. 06:16) A lecsó, mint olyan
  • lordjim: ennyi kovászt,egy tehénnek is sock (2013.09.06. 11:34) Kovászos kenyér
  • Mylady: Ezt az ajvárt sosem értettem, micsoda és mire jó. Az utóbbit most sem. (2013.08.13. 23:19) Ajvár
  • Manyecska: @l4c1: a hátsó gumit mért szoktad? Defektet kapsz sűrűn..? Most kísérleteznek tömör anyaggal a bel... (2013.03.21. 08:10) Csőben főtt sertésjava, pikáns mártással
  • fapad: ööö a bő lével főzött hús az bizony nem pörkölt. az a PAPRIKÁS. a pörkölt lényege, hogy igen rövi... (2013.02.13. 17:11) Nagyapám hagyatéka

Címkék

Lágytojás

2011.10.04. 09:17 _atpijkamo

Veszel három tojást. Egy hegyes késsel a tompa végükön egy egymiliméteres lyukat fúrsz. Egy lábosban vizet forralsz. Legyen benne legalább annyi víz, hogy ha a tojásokat beleteszed, ellepje azokat. Több lehet, az csak jobb. Ha forr a víz, egy kanál segítségével beleteszed a kifúrt tojásokat. A lángot kicsit megemeled, mert a tojások lehűtik a vizet. Pontosan öt perc húsz másodpercig forralod. Leveszed a tűzről, bő csapvízzel háromszor átöblíted a lábost. Kiöntöd a vizet, kiveszed a tojásokat, tojástartóba teszed, a hegyes* végükkel fölfelé.  A tetejüket levágod, sóval tálalod.

--

Jobb háztartásokban találhatsz a fiókban egy ollószerű eszközt, ami pont a tojás lefejezéséhez való.

* Jonathan Swift (1667-1745) halhatatlan hőse, Gulliver lilliputi utazása során két nagyhatalom, Lilliput és Blefuscu heves és makacs háborúskodásával találta szemben magát. Az ellenségeskedés a tojásfeltöréssel kapcsolatos nézeteltéréssel kezdődött. Hosszú ideig a két ország megegyezett abban, hogy a lágytojást a vastagabbik felén kell feltörni. A lilliputi uralkodó nagyatyja azonban, egyszer feltörvén a tojást a vastagabb végén, megvágta az ujját. Így Lilliput császára azt a törvényt hozta, hogy ezentúl csak a vékonyabbik felén lehet feltörni minden tojást. A döntést Blefuscu ura és népe a hagyományra hivatkozva nem tekintette magára nézve kötelezőnek. A vitát rengeteg halálos áldozatot követelő véres ütközetek követték.

5 komment

Címkék: tojás víz lábos

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekferfiaknak.blog.hu/api/trackback/id/tr883276844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.02.07. 13:36:59

Én még az életbe' nem fúrtam lukat a tojásba. Minek az?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.07. 15:46:41

@estrella negra: Ha nem lyukasztod ki, akkor sokszor kidurran forralás közben.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.07. 15:50:25

@estrella negra: Sokan sót vagy ecetet tesznek bele, hogy ne repedjen ki, vagy ha kireped, ne follyon ki a fehérje. De ea lyukasztás ezerszer jobb.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.02.07. 19:03:09

@atpijkamo: Én maradok a sónál.
Gondolom, ez olyanfajta kibékíthetetlen ellentét, minthogy miként vágod a paprikát a lecsóba, vagy, hogy lehúzod-e a paradicsom héját.
Mondjuk a lecsómból még sose maradt másnapra.
Na, azt leírnám szívesen.
Vendégszerző státusz van?

Mylady 2012.02.12. 23:39:51

@estrella negra: Itt csak vendégszerző státusz van...