HTML

Receptek férfiaknak

Olyan egyszerű sütő/főző recepteket teszünk közzé, amiket pontosan követve gusztusos és ehető termékek jönnek létre. Kerüljük a bonyolult leírásokat és ködösítéseket.

Friss topikok

  • kitiltott bögre: fehér ember nem eszik ilyet. (2014.08.20. 06:16) A lecsó, mint olyan
  • lordjim: ennyi kovászt,egy tehénnek is sock (2013.09.06. 11:34) Kovászos kenyér
  • Mylady: Ezt az ajvárt sosem értettem, micsoda és mire jó. Az utóbbit most sem. (2013.08.13. 23:19) Ajvár
  • Manyecska: @l4c1: a hátsó gumit mért szoktad? Defektet kapsz sűrűn..? Most kísérleteznek tömör anyaggal a bel... (2013.03.21. 08:10) Csőben főtt sertésjava, pikáns mártással
  • fapad: ööö a bő lével főzött hús az bizony nem pörkölt. az a PAPRIKÁS. a pörkölt lényege, hogy igen rövi... (2013.02.13. 17:11) Nagyapám hagyatéka

Címkék

Sült gesztenye

2011.10.17. 09:42 _atpijkamo

   Végy egy fél kiló gesztenyét a piacon. Szép kövér, sima szemek legyenek, kiszáradt, töpörödött, kukacos nem jó. A kukacos oldalán egy miliméter átmérőjű luk van. Egy napra tedd be vízbe, hogy ellepje. Ezt a lépést kihagyhatod, ha sietsz. Éles késsel kereszt alakban vágd át a gesztenyék héját. Mikróba tedd be 5 percre a legnagyobb fokozatra, utána mégegyszer 5 percre közepes fokozatra. Közben kapcsold be a sütőt, állítsd 220 fokra. Egy tepsiben rendezd el a szemeket, a kereszt alakú vágás legyen fölül. Tedd be a sütőbe 20 percre. Egy tál forró vizet tegyél a sütő aljára. Akkor kész, ha a belső vékony héja is pöndörödik, könnyen hámozható, és a teteje megpirul. Melegen kell hámozni, és azonnal megenni.

6 komment

Címkék: gesztenye kés tepsi

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekferfiaknak.blog.hu/api/trackback/id/tr983307650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.11. 15:04:57

@TrueY: "Minek a mikrózás???"

Elkezdem a sütést, a mikróban nem szárad ki annyira.

"Egyébként meg ha kicsit hidegebb lesz, akkor az Örs vezért téren, a metrókijárattól jobbra szokott lenni gesztenyesütő. Ott kell venni... :)"

Aranyárban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.14. 11:41:44

@atpijkamo: "mikróban nem szárad ki annyira."
Nem tudom. Édesanyám sütött nekünk gesztenyét, de akkoriban még nem volt mikro és nem volt száraz...

"Aranyárban"
Azért annyira nem vészes... :) És ők sem mikrozzák. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.14. 14:38:35

@TrueY: Lehet, nem tudom, nem vagyok egy konyhatündér, és ezt a blogot se nekik írjuk. Én ezt a tanácsot kaptam, nekem bejött, határozottan jobban sikerül, én így adom tovább. Szívesen veszek másoktól is recepteket, ötleteket, kritikákat.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.14. 21:21:24

@atpijkamo: Okok! :) Csak érdekelt, hogy tudományos megalapozottság van-e, vagy empirikus a megfigyelés. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.14. 22:05:54

@TrueY: Hát én a kémiához nem konyítok. Ez egyébként se agysebészet, csak ökörködés lábosok között. :) Ha nem nagyon ég oda, akkor már jó.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.15. 11:05:38

@atpijkamo: Jaja! Lágytojás rulez! Ha elszúrom, akkor max kemény lesz! :)