HTML

Receptek férfiaknak

Olyan egyszerű sütő/főző recepteket teszünk közzé, amiket pontosan követve gusztusos és ehető termékek jönnek létre. Kerüljük a bonyolult leírásokat és ködösítéseket.

Friss topikok

  • kitiltott bögre: fehér ember nem eszik ilyet. (2014.08.20. 06:16) A lecsó, mint olyan
  • lordjim: ennyi kovászt,egy tehénnek is sock (2013.09.06. 11:34) Kovászos kenyér
  • Mylady: Ezt az ajvárt sosem értettem, micsoda és mire jó. Az utóbbit most sem. (2013.08.13. 23:19) Ajvár
  • Manyecska: @l4c1: a hátsó gumit mért szoktad? Defektet kapsz sűrűn..? Most kísérleteznek tömör anyaggal a bel... (2013.03.21. 08:10) Csőben főtt sertésjava, pikáns mártással
  • fapad: ööö a bő lével főzött hús az bizony nem pörkölt. az a PAPRIKÁS. a pörkölt lényege, hogy igen rövi... (2013.02.13. 17:11) Nagyapám hagyatéka

Címkék

Amikor a megszokott teljesen más

2012.04.14. 12:39 batgirl

Na, ide figyeljetek! Nálunk sűrűn van spenót, veszek mirelitet, aztán pikk-pakk kész van. Tegnap valami őrület szállt meg, és vettem rendes spenótot, mert hogy még olyat soha nem csináltam, és mert magyar volt, és csak.

Kerestem hozzá receptet. Ez a recept nem az enyém, de nem derült ki, hogy kitől loptam a neten, nagyon szépen köszönöm neki.

Életem legfinomabb spenótja, igaz, nem egy gyors főzés volt. Viszont megérte. Ez a spenót más. EZ TÉNYLEG SPENÓT!!

Kérem kipróbálni, már aki szereti. Ja, és még valami. Én bundás kenyeret csináltam hozzá.

FRISS SPENÓTLEVELEKBŐL

  • 1,2 kg zsenge, friss spenót
  • 1 db zsemle
  • 4,5 dl tej
  • 2 púpozott kanál liszt
  • olaj
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

 A 1,2 kg friss, zsenge spenótleveleket egy nagy tálban bő vízben többször átmossuk. A levelek szárát és az erét tépjük le, majd ezzel végezve tehetjük egy fazékba. 2 liter vízben, fedő alatt főzzük meg 10-20 percig, míg teljesen meg nem puhul. A megfőtt spenótot szűrjük le, levét nyomkodjuk ki, majd vágjuk apróra. Ezt a pépesítési folyamatot végezhetjük darálón, turmixgépben vagy aprítógéppel egyaránt.

 

  1. Időközben a zsemlét felszeletelve áztassuk annyi tejben, amennyit felvesz.
  2. Rántás készítése: 2 púpozott evőkanál liszthez adjunk annyi olajat amennyit felvesz, reszeljünk bele 3 gerezd fokhagymát és addig melegítsük folyamatos kavargatás mellett, míg habozni nem kezd a rántás.
  3. A rántáshoz adjuk hozzá a spenótpürénket és állandó kevergetés mellett főzzük kb. 5-10 percig.
  4. Adjuk hozzá az átáztatott, de már kinyomkodott zsömlénket, jól összedolgozva a spenóttal.
  5. Ezek után fűszerezhetjük: val, borssal esetleg kevés szerecsendióval.
  6. A kinyomkodott és a még maradék tejet öntsük a fortyogó spenóthoz, amit még körülbelül 5 percig forraljunk.
  7. Feltétként tükörtojással vagy főtt tojással tálalhatjuk.

25 komment

Címkék: spenót

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekferfiaknak.blog.hu/api/trackback/id/tr314425761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.04.14. 13:02:31

"NA, ide figyeljetek! Nálunk sűrűn van spenót..."
Idáig olvastam.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.04.14. 14:08:56

@agresszív kismalac: szégyelld magad, a blogtársad vagyok, legalább becsületből elolvashattad volna..és most úgy tudnálak sértegetni, de akkora ribi mégsem vagyok..

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.04.14. 14:27:51

@batgirl, a plázáribi: A Mazsola és Tádé jutott eszembe,
mikor az az ebadta malac valami rossz
fát tesz a tűzre, aztán bűnbánó pofával
törleszkedik, hogyaszongya:
-NeharaguggyManócska!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.04.14. 14:29:38

@estrella negra: hehe..ok, pedig most szakítottam veled a homáron, meg máshol:))hehe
de akkor stornó

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.04.14. 15:13:44

Mondjuk, arra nem bírtam rájönni, hogy ez a Tádé miféle szerzet.
Manócskáról már nem is beszélve. Szerintem abból rakták össze, ami a bábkészítő műhelyben megmaradt.
Olyan ez, mint az olasz felvágott a vágóhídon. Összesöpörnek, oszt megvan.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.04.14. 16:29:23

@batgirl, a plázáribi: "Kerestem hozzá receptet. Ez a recept nem az enyém, de nem derült ki, hogy kitől loptam a neten"

Mert olyan messze kellett volna menni "Spenót bundáskenyérrel" receptért?
receptekferfiaknak.blog.hu/2011/10/05/spenot_bundaskenyerrel

Anomalocaris (törölt) 2012.04.14. 17:21:36

A képet legalább te csináltad?

Mylady 2012.04.14. 23:27:44

Mazsola a kismalac, Tádé a tengerimalacka. Manócska meg egy madárijesztő. Vagy valami ilyesmi.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.04.15. 03:44:37

@Mylady: Mennyé'má'! Hát hol láttál te ilyeneket?

Mylady 2012.04.15. 11:58:50

@estrella negra: Hogyhogy hol? Hát a tévében. Amikor még ilyeneket néztem.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.04.15. 14:41:13

Ha valakinek nincs otthon spenót, akkor parajból is elkészítheti.
Már, ha van aki ilyesmit eszik.