HTML

Receptek férfiaknak

Olyan egyszerű sütő/főző recepteket teszünk közzé, amiket pontosan követve gusztusos és ehető termékek jönnek létre. Kerüljük a bonyolult leírásokat és ködösítéseket.

Friss topikok

  • kitiltott bögre: fehér ember nem eszik ilyet. (2014.08.20. 06:16) A lecsó, mint olyan
  • lordjim: ennyi kovászt,egy tehénnek is sock (2013.09.06. 11:34) Kovászos kenyér
  • Mylady: Ezt az ajvárt sosem értettem, micsoda és mire jó. Az utóbbit most sem. (2013.08.13. 23:19) Ajvár
  • Manyecska: @l4c1: a hátsó gumit mért szoktad? Defektet kapsz sűrűn..? Most kísérleteznek tömör anyaggal a bel... (2013.03.21. 08:10) Csőben főtt sertésjava, pikáns mártással
  • fapad: ööö a bő lével főzött hús az bizony nem pörkölt. az a PAPRIKÁS. a pörkölt lényege, hogy igen rövi... (2013.02.13. 17:11) Nagyapám hagyatéka

Címkék

A mai vacsora

2012.04.19. 18:33 batgirl

TEJSZíNES-ZÖLD TÉSZTA

Hozzávaló:

500g brokkoli

2 db cukkini

2 dcl főzőtejszíin

250 g bármilyen tészta, de a legjobb hozzá a vékonymetélt

3 gerezd fokhagyma

10 dkg sajt

Elkészítése:

A cukkinikat lereszelem, és besózom.

A brokkoli szét vagdosom, és felteszem főzni, enyhén sós vízben.

e fokhagymát összetöröm, és megpirítom oliva olajban. Amikor kezd kicsit pirulni, hozzáteszem a kinyomkodott cukkinit, és sütögetem kb 10 percig, ez bőven elég neki. A tejszínt két kanál liszttel összekeverem, adok hozzá 1 dcl vizet és ráöntöm a cukkinira, sózom, borsozom, és egy pici szerecsendiót is teszek hozzá.Kevergetem és összefőzőm.

Felteszem  tésztát főzni.

A brokkoli megfőtt, leszűröm, és összeöntöm a tejszínes cukkinival.

Kész a tészta, leszűröm, és egy nagy tálba teszem, és ráöntöm a tejszínes-zöld mártást.

Sajtot reszelek rá.

Egészségetekre, én már meg is ettem:)

Finom volt:)

6 komment

Címkék: tejszín tészta cukkini brokkoli

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekferfiaknak.blog.hu/api/trackback/id/tr454461576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mylady 2012.04.22. 09:55:47

Ez tényleg jó. Ilyet én is szoktam, csak kicsit másképp. Lisztet pl nem teszek bele, mert akkor hízlal :)))

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.04.22. 16:00:55

@Mylady: ja, én is gondolkodtam a liszt kihagyásán, de végül úgy döntöttem, hogy az a pici csk nem árthat:PP

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.04.23. 21:02:32

Én nem szoktam ilyet csinálni.
Így a legkevésbé sem hízlal.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.04.24. 07:15:11

@agresszív kismalac: és ha húst is lehet beletenni????akkor sem kell?
:P

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.04.24. 08:39:47

@agresszív kismalac: úgy látom neked nem tudok jót tenni...:)