HTML

Receptek férfiaknak

Olyan egyszerű sütő/főző recepteket teszünk közzé, amiket pontosan követve gusztusos és ehető termékek jönnek létre. Kerüljük a bonyolult leírásokat és ködösítéseket.

Friss topikok

  • kitiltott bögre: fehér ember nem eszik ilyet. (2014.08.20. 06:16) A lecsó, mint olyan
  • lordjim: ennyi kovászt,egy tehénnek is sock (2013.09.06. 11:34) Kovászos kenyér
  • Mylady: Ezt az ajvárt sosem értettem, micsoda és mire jó. Az utóbbit most sem. (2013.08.13. 23:19) Ajvár
  • Manyecska: @l4c1: a hátsó gumit mért szoktad? Defektet kapsz sűrűn..? Most kísérleteznek tömör anyaggal a bel... (2013.03.21. 08:10) Csőben főtt sertésjava, pikáns mártással
  • fapad: ööö a bő lével főzött hús az bizony nem pörkölt. az a PAPRIKÁS. a pörkölt lényege, hogy igen rövi... (2013.02.13. 17:11) Nagyapám hagyatéka

Címkék

Túrógombóc

2012.10.24. 20:13 _atpijkamo

Fél kilo tehéntúrót összekeversz 3 tojással és 2 dl búzadarával. Egy csipet sót adsz hozzá. Türelmesek állni hagyhatják pár órát. Vizes kézzel kis gombócokat formálsz belőle. Forró, sós vízbe teszed, egy lábosba olyan tucat gombóc fér.

Amíg a gombócok a forró vízben főnek, elkészíted a pirított morzsát. A morzsa pirítása során lényeges pont, hogy a morzsa a benne lévő vizet leadja, és némi olajat vesz fel.

Odateszel egy jó adag olajat, fél lángra. Az másodpercek alatt felforrósodik, beleteszel két kanál morzsát, forr, kevered, aztán megint egy-két kanál morzsát, azt már tovább kevergeted, fél percenként még morzsa, folytonos keverés, mígy olyan 5 perc alatt benne van a szükséges mennyiségű morzsa, és már meg is pirult. Gombóconként 1 kanál morzsát számolj.

Nagyon fontos, hogy megállás nélkül kell keverni, mert azonnal odakap. (Odakap = feketén füstöl, keserű. Kezdheted előlről.)

Onnan, hogy a gombócok feljönnek a felszínre, 7 percig kell főzni. Ha nem vagy benne biztos, félbevágsz egyet. Ha a közepe olyan, mint a széle, akkor megfőtt, ha még folyós, akkor tovább kell főzni.

A megfőtt gombócokat lecsöpögteted, és a morzsás lábosba teszed. Gyengéden megrázod a lábost, hogy a gombóc mindenhol morzsás legyen. Tejföllel tálalod. Ha nagyon sűrű a tejföl, akkor tejjel higítod, hogy csöpögtethető legyen.

13 komment

Címkék: tojás morzsa túró tejföl búzadara

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekferfiaknak.blog.hu/api/trackback/id/tr244868159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mylady 2012.10.24. 20:59:23

A túrógombóchoz nem is kell tejföl. Meg porcukor se. Elég a morzsa. Abból viszont nagyon sok kell.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.10.24. 23:37:00

@Mylady: Hallottam, hogy vannak emberek, akik cukorral eszik a túrógombócot meg a túróscsuszát. Brr! A szilvásgombócot kell cukorral enni, meg a mákostésztát.

A tejföl már csak azért is kell a tórógombóchoz, mert túl száraz nélküle. Meg finomabb vele. Morzsából sok kell, ezt osztom.

Mylady 2012.11.02. 22:18:26

@atpijkamo: A túróscsuszára nem cukor kell, hanem töpörtyű. Sok.

Egyébként a túrógombócba kell tenni egy kis citromot (valami fűszerkeveréket, vagy reszelt citromhéjat), nagyon finom ízt ad neki.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.12.07. 20:23:21

@Mylady: @atpijkamo: Úgy eszem a túrógombócomat, ahogy akarom. Igen?!
Jóhogynemmá'!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.12.07. 20:29:53

@agresszív kismalac: Dehogynem. Tőlem ehecc tejszínhabos rántotthúst. Itt csak ajánlásokat kapsz.

Mylady 2012.12.08. 19:36:53

@agresszív kismalac: Jaaaa, hát a tiedet valóban úgy... csak gondoltam ha esetleg megkínálnál, legyen némi iránymutatás :p

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.12.09. 03:13:45

@Mylady: Még sose láttam gyalogkakukkot túrógombócot enni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.12.16. 01:41:50

Esetleg egy virslifőzős receptet be t'ok dobni.
Mindjárt szilveszter.