Hozzávalók:
4 db vöröshagyma
5 dkg vaj
húsleveskocka vagy zöldségleves kocka
2 db tojás
reszelt sajt
kenyér
bors, só, szerecsendió, liszt
A meghámozott hagymát felvágom karikára, és a vajon fonnyasztom. (Értsd: elkezdem sütni, addig amíg összelottyad.) Amíg ez történik, addig forralok 1 liter vizet, beleteszem a leveskockákat, és megvárom míg felolvad benne.
A hagyma közben már jó, ezért megszórom liszttel és pirítom még 2-3 percig, majd felöntöm a leveskockás vízzel. Fűszerezem borssal, sóval, szerecsendióval. (Őrölt szerecsendióval.) 15 perc főzés múlva, a fele hagymát kiszedem, és turmixgépbe teszem, egy kis lével és a két tojássárgájával összekeverem. Lehet más technikát is használni, esetleg átpaszírozni valamilyen szűrőn. Visszaöntöm a leveshez, felforralom, és kész.
A tálalás nálam úgy működik, hogy kenyeret pirítok, és a tányér aljára teszem, ráhalmozok sok-sok reszelt sajtot, és a forró levest rászedem.
Mi így szeretjük:)
Mindenkinek jó étvágyat!!