HTML

Receptek férfiaknak

Olyan egyszerű sütő/főző recepteket teszünk közzé, amiket pontosan követve gusztusos és ehető termékek jönnek létre. Kerüljük a bonyolult leírásokat és ködösítéseket.

Friss topikok

  • kitiltott bögre: fehér ember nem eszik ilyet. (2014.08.20. 06:16) A lecsó, mint olyan
  • lordjim: ennyi kovászt,egy tehénnek is sock (2013.09.06. 11:34) Kovászos kenyér
  • Mylady: Ezt az ajvárt sosem értettem, micsoda és mire jó. Az utóbbit most sem. (2013.08.13. 23:19) Ajvár
  • Manyecska: @l4c1: a hátsó gumit mért szoktad? Defektet kapsz sűrűn..? Most kísérleteznek tömör anyaggal a bel... (2013.03.21. 08:10) Csőben főtt sertésjava, pikáns mártással
  • fapad: ööö a bő lével főzött hús az bizony nem pörkölt. az a PAPRIKÁS. a pörkölt lényege, hogy igen rövi... (2013.02.13. 17:11) Nagyapám hagyatéka

Címkék

Töltött csirkecomb

2012.04.10. 16:34 oregember nem venember (törölt)

Hétfő esti hűtőtakarítás a vasárnapi nagyebéd után. No, mi is maradt? Csirkecomb - jó, az nem lett kirántva mind... tejföl, túró, tán a lekváros palacsinta ment jobban? Cérnametélt... hmmm... na akkor lássuk a készítményt!

Hozzá- és belevalók 4 személy részére:
- 8 db csirkecomb
- 1/4 kg cérnametélt
- 1/4 kg túró
- 1 nagy pohár tejföl
- olíva olaj
- vékonyra szeletelt bacon szalonna (kihagyható)
- só, bors, majoranna, oregano, mustár
- köretnek burgonya (sült vagy püré)
- savanyúságnak csemege uborka, ecetes dinnye, zöldparadicsom
- alufólia
- 4 éhes ember

Elkészítés:

A cérnametéltet kifőzzük bő, sós vízben.

Ha elkészült leszűrjuk, egy evőkanálnyi olíva olajjal, a túróval és a tejföllel összekeverjük, mert úgy szép az élet. Fűszerezzük: só, bors, majoranna, oregano (izlés szerint), esetleg kis mustárral.

Ha szeretjük a szalonnát, akkor összevagdossuk kis kockákra, lepirítjuk, és zsírjával együtt mehet bele a masszába.

A csirkecombokat megmossuk, diszkréten inzultáljuk manuálisan - megujjazzuk -, azaz a hajlatnál a bőr alá nyúlva óvatosan fellazítjuk a husáról. A masszát betöltjük a bőr és a hús közé, tepsibe helyezzük.

Az alufóliából kis "vájút" képezünk a tepsi végében, a maradék masszát ide betesszük.

A csirkecombokat bekenhetjük mustárral, ártani nem fog neki. Vagy leborítjuk a bacon szeletekkel. Az egészet lefóliázzuk.

Közepesen meleg sütőben (160 fok) 35-40 percet sütjük, utána fólia le, és teljes lángon még egy 15-20 percet szánunk rá, hogy átsüljön teljesen, és fel is piruljon. Az átsültségéről fogvájóval meggyőződhetünk, ha a hajlatnál megszúrjuk.

Köretnek sült burgonya vagy burgonyapürá, savanyúságnak akár keverve, akár külön-külön adhatóak a feltüntetettek.

Tálaláskor a comb végére kis alufóliacsíkot tekerünk, a köret mellé a kimaradt megsült töltelékből is tehetünk kis kockákat.

Száraz fehér borocskával tálaljuk. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekferfiaknak.blog.hu/api/trackback/id/tr704379910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása