Hozzávaló alapvetők:
2 éhes személy
50 dkg pulykamell(csirkemell,karaj)
liszt,tojás,burgonya vagy krumpli(ízlés szerint)só,bors,fokhagyma2*0,5l ,tej,tejföl,reszelt sajt,olaj
A pulykamellből 4 szép szeletet vágunk, sózzuk.
A fokhagymát megpucoljuk, pépesítjük (lustábbaknak ajánlott a tubusos fokhagymakrém nevű termék...), és belekeverjük fél liter tejbe, lefóliázzuk, hűtőbe tesszük.
Másnap van. (No, nem úgy, bár az is lehet, szabadon választott...)
Lisztből, tojásból, tejből palacsintatésztát készítünk, ízesítjük sóval, borssal.
Belereszeljük a nyers, meghámozott burgonyát, és elkeverjük, míg sűrű masszát nem kapunk.
A pulykamell szeleteket ebbe a masszába helyezzük, picit állni hagyjuk.
Serpenyőben olajat melegítünk (közepes hőfokot próbáljunk meg találni, ha "hideg" a zsiradék, leázik róla a bunda, ha meleg, nem fog átsülni) kb. 2 ujjnyit, hogy épp ellepje a bundás húst.
Nem piszkáljuk feleslegesen, nem rángatjuk, nem böködjük, max. enyhén megemeljük valamelyik szélét. Ha aranybarna, megfordítjuk és kisütjük.
Tálaláskor a húsra tejfölt halmozunk, majd leszórjuk reszelt sajttal.
Köretnek kb. bármi lehet, főtt, sült, püré burgonya, párolt rizs, akár valami főzelékféle.
Jó étvágyat!