Büdös pármai sonkás/csótányos rendelt pizza helyett, viszonylag kevés pénzből kijön és nem túl bonyolult.
Hozzávalók:
1 pizzalap
1 kis konzerv paradicsompüré
1/2 konzerv olajos tonhal
1 kisebb darab sajt
1 közepes fej hagyma
5-6 közepes gomba
1 nagy paradicsom
7-8 olívabogyó
7-8 kapribogyó
Fűszerek: Só, bors, oregano, bazsalikom, fokhagyma
Kikeverjük a paradicsompürét a fűszerekkel, és megkenjük vele a pizzalapot. Szépen elrendezve ráhelyezzük az olíva- és kapribogyókat, valahogy így:
Egy lábasban kevés olajat hevítünk, és elkezdjük benne dinsztelni a karikákra vágott hagymát. Egy-másfél perc után hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, és kevergetjük még 2-3 percig, amíg már egyik hozzávaló se nyers, majd elrendezzük a pizzán. Megszórjuk még egy kis szárított oreganóval és bazsalikommal, ráhelyezzük a paradicsomkarikákat, majd a tetején elosztjuk a lecsöpögtetett tonhalat:
A pizzát behelyezzük a kb. 200-220 fokra előmelegített sütőbe. Amikor már majdnem kész (kb. 10 perc, ha nem túl vastag a tészta), kivesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, és visszatoljuk 1-2 percre, amíg megolvad. Amelyik embi jobban szereti ha nagyon megsül a sajt, korábban is ráteheti. Ajánlatos trappistát vagy valamiféle füstölt sajtot használni, de még véletlenül se reszeljük rá a hűtőben megmaradt ementálit vagy ilyesmit, ha lehet. A végeredmény valahogy így festhet:
Fogyasztandó szerdán vagy csütörtökön, 20:45-kor.