HTML

Receptek férfiaknak

Olyan egyszerű sütő/főző recepteket teszünk közzé, amiket pontosan követve gusztusos és ehető termékek jönnek létre. Kerüljük a bonyolult leírásokat és ködösítéseket.

Friss topikok

  • kitiltott bögre: fehér ember nem eszik ilyet. (2014.08.20. 06:16) A lecsó, mint olyan
  • lordjim: ennyi kovászt,egy tehénnek is sock (2013.09.06. 11:34) Kovászos kenyér
  • Mylady: Ezt az ajvárt sosem értettem, micsoda és mire jó. Az utóbbit most sem. (2013.08.13. 23:19) Ajvár
  • Manyecska: @l4c1: a hátsó gumit mért szoktad? Defektet kapsz sűrűn..? Most kísérleteznek tömör anyaggal a bel... (2013.03.21. 08:10) Csőben főtt sertésjava, pikáns mártással
  • fapad: ööö a bő lével főzött hús az bizony nem pörkölt. az a PAPRIKÁS. a pörkölt lényege, hogy igen rövi... (2013.02.13. 17:11) Nagyapám hagyatéka

Címkék

Tuningolt rakott krumpli

2012.04.11. 14:44 oregember nem venember (törölt)

Jön a tavasz, itt az ideje a kamra kitakarításának. Konzervet elhasználjuk, friss árunak helyet biztositunk. Tehát kifelé az asztalra mindent, ami csak van. Krumpli, hagyma jöhet! "Mexikói" vegyeszöldség? Szuper! Gombakonzerv, kukorica? Simán. Van még tojás is, a mirelitből kikandikál két krinolin? Tökéletes...

Kis lábosba víz, bele a tojás, keményre főzzük - forrástól számított 10 perc -, majd be a csap alá, hideg víz rá, hadd hűljön.

Másik lábosban megfőzzük a krinolint, erősebb idegzetű szakácsok pici Delikátot vagy Vegetát is szórhatnak rá.

A krumplit meghámozzuk, majd félujjnyi szeleteket vágunk belőle, fazékba vele, vizet rá, hogy ellepje, sót rá és majorannát! Forrástól számított 12-14 perc alatt puhára főzzük.

A hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk, olíva olajon és csendes tűzön fonnyasztjuk. Közben leszűrjük a konzerv zöldségeket, raöntjük a hagymára, kicsit átkeverjük.

Fogunk egy tepsit - a kelleténél kicsit nagyobbat -, aljába kis olívaolaj vagy margarin kerül. A krumpli felét elterítjük szépen.

Ráöntjuk a hagymás-zöldséges cucc felét, szétterítjük. Felkarikázzuk a főtt krinolint, tojást, egy-egy sor kijon belőle. Mehet rá a hagymás-zöldség maradéka, majd a krumpli másik része. Alakul...

Kis lábast fogunk, bele két evőkanál margarin. Lassú tüzön elolvasztjuk, rámérünk egy nagy evőkanál lisztet. Szépen elkeverjük, hogy ne legyen csomós.

Amikor picit megbarnult - világos zsemle színű -, óvatosan hideg tejjel elkezdjük folyamatos keverés mellett felönteni. Olyan kellemes, sűrű mártás szintig elsőre. Kis só, bors mehet bele, és őrölt szerecsendió. Tejjel utánaöntunk, ahogy elkezd forrni, úgy fog sűrűsödni. Forrástól kezdve kb. 4-5 percig főzzük, folyamatosan tejjel locsolgava, hogy mártás szintű maradjon. Egy idő után olyan krémesen "semmilyen" íze lesz, akkor jó. Ezt a kulimászt ráöntjük a krumplira, szépen elegyengetjük.

Közepesen meleg (160 fok) sütőben sütjük kb. 20 percig. Egy hosszú gázgyújtó-gyufát beleszúrva lehet vizsgálgatni az allapotát, amikor már nem ragad rá semmi, majdnem jó. Amikor majdnem kész, a sütőt nagy lángra kapcsoljuk, hogy legyen színe. Ha van otthon ilyen lapka sajt, akkor mehet rá. (A reszelt sajtot nem ajánlom,könnyen szárad ki, és ehetetlen lesz, míg a zsírosabb lapka sajt beleolvad.) Teljes lángon meg egy 5 percig lehet sütni, felpirul szépen.

Savanyúságnak bármit lehet mellé adni. Vagy ha nincs otthon savanyú, akkor kis csészébe fokhagymás tejfölt tenni mellé, és mindenki adagolhatja magának.

Száraz fehér borral, esetleg fröccsel tálaljuk.

Hozzávalók (kb. 4 szémelyre):
- 2 kg burgonya
- 4 fej hagyma
- egy doboz mexikói vegyes zöldség konzerv (450 gr)
- egy doboz gomba konzerv (450 gr)
- 4 tojás
- 2-3 krinolin
- a mártáshoz két evőkanál vaj vagy margarin
- egy nagy evőkanál liszt
- kb. 6-8 dl tej
- lapka sajt igény szerint
- só, bors, majoranna, szerecsendió, olívaolaj
- savanyúság, vagy egy pohár tejföl+fokhagymakrám, igény szerint

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekferfiaknak.blog.hu/api/trackback/id/tr464383073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.04.12. 12:23:07

"Egy hosszú gázgyújtó-gyufát beleszúrva lehet vizsgálgatni az allapotát, amikor már nem ragad rá semmi, majdnem j"

Tessék mondani, a gázgyújtó-gyufát meg kell gyújtanom, mielőtt beleszúrom, vagy ha nem, akkor melyik végét dugom be a kajába? És utána meg kell gyújtanom?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.04.12. 19:18:35

@agresszív kismalac: a krinolin nem tetszik benne, de amúgy oké lenne

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.04.12. 20:14:28

@batgirl, a plázáribi: tessen kicserezni...
kalbasz,fustolt sonka,akarmi...
:)
nincs copyrajtolva a cucc...
süti beállítások módosítása