Egy fej karfiolt megmosol, kisujj-körömnyi darabokra tördelsz-vágsz. Fél kilót megtartasz belőle. Minél kevesebb szára legyen benne.
Hat tojást kettétörsz, a sárgáját és a fehérjét külön tálba teszed.
A sárgájához hozzáadsz hat evőkanál lisztet, egy pohár joghurtot, fél pohár tejfölt, kiskanál sót. Jól összekevered. Belerakod a karfiolt, összekevered. Belereszelsz hat deka Trappista sajtot. Nagy lukú reszelővel, hogy még ma kész legyél. Összekevered.
A hat tojásfehérjéhez adsz egy csipetnyi sót, habverővel kemény habbá vered. Az egyharmadát beleteszed a tojássárgás tálba, beleforgatod. A második harmadát is. A harmadikat is. Óvatosan, kevés mozdulattal, ne törd teljesen szét a habot.
Egy fém tepsit egy kiskanál étolajjal beolajozol. Egy fél kanál lisztet beleöntesz, és addig rázod, míg mindenhova jut. Beleöntöd amit eddig elkészítettél, elegyengeted. Egy deka sajtot ráreszelsz a tetejére egyenletesen.
180 fokra állítod a sütőt, berakod 20 percre. A teteje világosbarnára süljön.