Veszel a teszkóban két negyedkilós zacskó (tégla) mirelit spenótot. Este kiteszed a konyhaasztalra egy tálcára. A zacskók mindig kiszakadnak, úszni fog minden a zöld lében.
Öt kanál napraforgó olajat teszel egy lábosba. Annyi lisztet adsz hozzá, hogy éppen felszívja. Addig melegíted, kevergeted, míg el nem kezd pirulni. Az első néhány alkalommal oda fogod égetni, alaposan mosd el a lábost, kezdd újra.
Egy fej fokhagymát pucolj meg, és vágj apró szeletekre. Tedd a lábosba a spenóttal együtt, adj hozzá másfél kiskanál sót. Addig melegítsd, míg forrni, bugyogni nem kezd. Ha az inged nem spenótos, akkor még nincs kész.
Vágj nyolc szelet kenyeret. Minél szárazabb, annál jobb. Egy leveses tányérba tölts egy deci tejet. Egy tálban készíts jó sűrű palacsintatésztát. Melegíts egy lábos napraforgó olajat. Akkor elég meleg az olaj, mikor egy csepp palacsintatésztét beleejtve heves pecsgésbe kezd. Egy fél másodpercre meríts egy szelet kenyeret a tejbe. Forgasd jó alaposan meg a palacsinta tésztában, az oldala is tésztás legyen. Tedd a forró olajba, percenként forgasd. Mikor gusztusos világosbarnára sült, kiveheted.
Négy személynek tálalhatod.
--
Ha csak parajkrémet találsz a boltban, az is jó.
Bundás kenyér helyett vagy mellett tükörtojással is tálalhatod. Ha bundáskenyérhez nincs ideged, pirítóssal is adhatod.