Veszel 85 deka krumplit. A tévhitek ellenére lehet újkrumpli is, de inkább ne. Minél nagyobbak legyenek. Krumplihámozóval meghámozod. Ha késsel hámozod, akkor többet vegyél, mert több megy veszendőbe. Késsel a kis hibákat kivágod belőle, csak a sárga húsa maradjon. Hüvelykujj vastagságú kockákra vágod. Ne legyenek túl kis darabok, mert szétfő. Lábosba teszed, éppen hogy lepje el a víz, néhény csücsök kiállhat belőle. Púpos kiskanál sót adsz hozzá. 20 percig fedő alatt forralod. Egy tálba leöntöd rőla a vizet. Ezt úgy csinálod, hogy a fedőt egy centire elmozdítod a közepétől, egy ruhával megfogod a két fülét, köztük a konyharuha tartja a tetőt, és kiöntöd a vizet. A tető meggátolja, hogy a krumplidarabok kiessenek. Krumplinyomóval pépesre töröd. Krumplinyomó helyett használhatsz villát, de letörik a kezed mire kész. Púpos kiskanál sót, 15 deka margarint és 2 dl tejet adsz hozzá. Ha a tejet előzőleg felmelegíted mikróban, akkor nem hűti le. A krumplinyomóval nyomorgatod, összekevered. Hat személynek tálalhatod.
Azért két részletben adtad hozzá a sót, hogy a leve ne legyen túl sós. Megihatod, vagy levest csinálhatsz belőle.
Krumplipüré
2011.10.11. 14:10 _atpijkamo
3 komment
Címkék: tej krumpli krumplihámozó só margarin lábos krumplinyomó
A bejegyzés trackback címe:
https://receptekferfiaknak.blog.hu/api/trackback/id/tr93294919
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.19. 20:12:59
Egy kis őrölt szerecsendió is kell bele, attól az igazi.
cso zsi 2011.10.22. 20:52:38
Akik enni is szeretnek, azok két kisebb, vagy egy nagyobb fej vöröshagymát felapríthatnak, és együtt főzhetik a krumplival.