Tessék, ez egy kipróbált, nagyon finom recept. Húsevők tehetnek bele füstölt sonkát aprítva, vagy amit akartok.
Végy pár darab nagyobb krumplit, mosd meg, és tedd fel főni sós vízben. Nem kell széjjelfőzni. Amikor kész, húzd le a héját, vágd hosszába ketté, és kapard ki a belét.
A kikapart krumplihoz a következőket kevered:
20 dkg juhsajt
petrezselyem
1 tojás
1 kanál tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 kanál vaj, vagy pici oliva olaj
Végy elő egy tűzálló tálat, vagy tepsit, picit olajozd vagy vajazd be.
A krumplikat töltsd meg a keverékkel, jó púposra, és fektesd le a tálba (tepsibe).
Önts rá 1-2 pohár tejfölt.
Minden krumpli tetejére, tégy egy szelet paradicsomot, és reszelt sajtot.
Be a sütőbe és 10-15 perc múlva ebéd.
batgirl