HTML

Receptek férfiaknak

Olyan egyszerű sütő/főző recepteket teszünk közzé, amiket pontosan követve gusztusos és ehető termékek jönnek létre. Kerüljük a bonyolult leírásokat és ködösítéseket.

Friss topikok

  • kitiltott bögre: fehér ember nem eszik ilyet. (2014.08.20. 06:16) A lecsó, mint olyan
  • lordjim: ennyi kovászt,egy tehénnek is sock (2013.09.06. 11:34) Kovászos kenyér
  • Mylady: Ezt az ajvárt sosem értettem, micsoda és mire jó. Az utóbbit most sem. (2013.08.13. 23:19) Ajvár
  • Manyecska: @l4c1: a hátsó gumit mért szoktad? Defektet kapsz sűrűn..? Most kísérleteznek tömör anyaggal a bel... (2013.03.21. 08:10) Csőben főtt sertésjava, pikáns mártással
  • fapad: ööö a bő lével főzött hús az bizony nem pörkölt. az a PAPRIKÁS. a pörkölt lényege, hogy igen rövi... (2013.02.13. 17:11) Nagyapám hagyatéka

Címkék

Sajtos palacsinta

2011.10.12. 15:56 _atpijkamo

   Beleütsz egy tálba 2 tojást, folytonos kevergetés mellet, hogy ne csomósodjon*, hozzáraksz 20 deka lisztet és 3 deci tejet. Egy csipet sót adsz hozzá, és fél deci olajat. Két deci szódát, vagy frissen bontott szénsavas ásványvizet* óvatosan hozzákeversz. teglon serpenyőt kiolajozol, és a tűzre teszed. Pár csepp palacsintatésztát belecseppentesz, ha pezseg, már jó. Egy fél merőkanál palacsintatésztát beleöntesz, és addig forgatod a serpenyőt, míg mindenhova jut. Ha nem sikerült, akkor a merőkanállal cseppentesz még, de siess vele. Minél kevesebb tésztával be tudod teríteni a serpenyőt, annál jobb. Mikor megsült az alja, egy lapáttal megfordítod. Sajtszeleteket vágsz, és a fele palacsintát beteríted velük, a másik felét reáhajtod. Ha az alja megsült, megfordítod, fél perc, és kész.
   Sajt helyett mással is eheted: baracklekvár, cukor-citrom, cukros-tejfölös túró, kakaó, fahéjas cukor, mák, dió, kaviár, ... A kakaót szárazon cukorral keverheted, de igazán akkor jó, ha kis tejet is adsz hozzá.

--

Ha mégis csomós lett, egy szűrőn átpaszírozod.

Ha nincs ásványvíz, akkor csapvizet adsz hozzá. Merőkanállal kiveszel belőle, és magasról öntve visszacsurgatod. Öt perc után megtelik buborékokkal, bár nem az igazi.

A profik két serpenyővel csinálják. Persze akkor sajtolásra nincs idő, csak üres palacsinták készülnek. Ha nem szakad, akkor lapát helyett dobálva is fordíthatod.

2 komment

Címkék: tojás liszt szódavíz

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekferfiaknak.blog.hu/api/trackback/id/tr253297637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

England win The Ashes! 2012.03.01. 11:16:11

Jé, itt még nem elsőzött senki! :o

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.03.01. 17:33:33

@Dr Jozef Vengloš: most végig kerested az egész netet????:)))))))))))
süti beállítások módosítása