Ragacsosra főzöd a rizst. Egy lábosba 2 pohár rizst és 4 pohár vizet öntesz. Kis lángon puhára főzöd, a vizet mind vegye fel. Púpos kiskanál cukrot, egy deci almaecetet teszel hozzá, hogy könnyen kenhető legyen.
A kínai piacon veszel szárított algát. Egy konyharuhára kiterítesz egy algalevelet, fél centi rizst kensz rá, a felső 15% maradjon szabadon. Vegának teszel rá szeletelt rántottából, paprikából, patiszonból egy vastag csíkot. Húsevőknek sonka, sajt... Szinte akármit lehet bele tenni, nyers hal, sajt,.. mondom akármi. Felgöngyölöd egy rúddá. A szabadon hagyott részt nedves ujjal bevizezed, az ragasztóként összetartja, mintha egy borítékot zárnál le. Felszeleteled egy éles, nedves késsel. Szójaszósszal és tormával tálalod.
--
- Méregerős japán torma (wasabi) az igazi hozzá.