HTML

Receptek férfiaknak

Olyan egyszerű sütő/főző recepteket teszünk közzé, amiket pontosan követve gusztusos és ehető termékek jönnek létre. Kerüljük a bonyolult leírásokat és ködösítéseket.

Friss topikok

  • kitiltott bögre: fehér ember nem eszik ilyet. (2014.08.20. 06:16) A lecsó, mint olyan
  • lordjim: ennyi kovászt,egy tehénnek is sock (2013.09.06. 11:34) Kovászos kenyér
  • Mylady: Ezt az ajvárt sosem értettem, micsoda és mire jó. Az utóbbit most sem. (2013.08.13. 23:19) Ajvár
  • Manyecska: @l4c1: a hátsó gumit mért szoktad? Defektet kapsz sűrűn..? Most kísérleteznek tömör anyaggal a bel... (2013.03.21. 08:10) Csőben főtt sertésjava, pikáns mártással
  • fapad: ööö a bő lével főzött hús az bizony nem pörkölt. az a PAPRIKÁS. a pörkölt lényege, hogy igen rövi... (2013.02.13. 17:11) Nagyapám hagyatéka

Címkék

Nagyapám hagyatéka

2012.04.22. 10:16 Mylady

Volt egyszer egy nagyapám. Egyszerű ember volt, csak a családjának élt. Állítom, hogy ő volt az egyetlen normális ember a családunkban (igen, engem is beleértve). Sokmindennel foglalkozott életében, azt mesélte, hogy fiatalabb korában vendéglátózott is. Ebből nekem annyi bizonyíték maradt, hogy istenien tudott főzni. Legalábbis azt a két ételt, amit időnként elkészített nekünk.

Egyik nagy specialitása a bográcsos marhapörkölt volt, a másik a csirkés tarhonya. Én most az utóbbit fogom bemutatni, bár nekem még sosem sikerült olyan finomra, amilyenre a nagypapám főzte.

Fogunk két szép nagy vöröshagymát és apróra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával és rádobunk úgy 1 kiló darabolt csirkét és csirkeaprólékot vegyesen, 1 csíkokra vágott paprikát, 1-2 feldarabolt paradicsomot. Felöntjük vízzel, beledobunk 2 erőleveskockát és pörköltet főzünk belőle. Figyeljünk rá, hogy bőven legyen leve.

Közben 20-25 dkg tarhonyát kevés olajon megpirítunk, majd a már majdnem kész pörköltbe öntjük. Hozzáadunk még pár szem megmosott, felkockázott burgonyát és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a tarhonya megpuhul (20-25 perc). Figyeljünk rá, mert a tarhonya rengeteg vizet felvesz, és könnyen leég. A vizet folyamatosan pótolni kell.  

Egyszerű, de nagyon finom és laktató egytálétel. Savanyúság és friss kenyér illik hozzá.

1 komment

Címkék: csirke pörkölt egytálétel tarhonya

A bejegyzés trackback címe:

https://receptekferfiaknak.blog.hu/api/trackback/id/tr154466049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fapad 2013.02.13. 17:11:39

ööö a bő lével főzött hús az bizony nem pörkölt. az a PAPRIKÁS.

a pörkölt lényege, hogy igen rövid lével készítjük a dolgot, ami ugye folyton elpárolog, és még mielőtt lekapna, megint _kevés_ vizet aláöntünk, ezt megint elpörköljük, ésígytovább ötszázszor.

míg a paprikásnál szépen bő lével csináljuk, aláöntünk két pohárral, aztán hadd szóljon. igen más íze is lesz eme eljárás által.

én persze mindkettőt nagyon szeretem, csak bátorkodtam felhívni a különbségre az úri közönség figyelmét.
süti beállítások módosítása